Day 5

28.7.2016

Viides turnausaamu oli aikaisin kaikista. Alkusarjan viimeinen matsi pelattiin Kaposvárin laitamilla, joten bussiin piti lähteä hotellilta ennen seitsemää. Tiukin aamuohjelma oli kuitenkin pääkoutsilla, joka heräsi noin viisi minuuttia sen jälkeen kun muu joukkue oli jo lähtenyt. Vikin kertoman mukaan hän syöksyi ulos huoneesta alle kymmenessä sekunnissa ja kun Grande Puntokin oli myöhässä bussipysäkillä Iiro nappasi Vikin kyytiin ja ehti Topováriin juuri ennen muuta joukkuetta.

Kenttä oli melkoinen näky. Nurmi oli just sen verran pitkää, että se peitti pahimman perunapellon ja maalien edessä oli syvimmät hiekkabunkkerit ikinä. Unkarin aamu oli taas lämmin ja kevyt sadekin kasteli jo ennestään yökasteesta märän kentän. Kroatialaiset yrittivät kuumentaa meitä jo bussissa, mutta kentällä meno oli asiallista. Saumat välierään olivat jo teoriassakin menneet, joten nyt pelattiin viimeisen pelin kunniasta, meillähän on pitkät perinteet turnausten viimeisten matsien voittamisesta. NAŠK Našice oli menossa välieriin, mutta taas kerran keltamustat pisti kaiken peliin ja piinasi Kroaatteja loppuun asti. Sakken huippupelistä huolimatta vastustaja sai väännettyä kaksi erikoistilannemaalia toisella puolikkaalla. Muuten peli oli tiukkaa vääntöä loppuun asti. Jos tätä peliä olisi pystytty esittämään muissakin matseissa meillä olisi ollut saumat jatkaa pelejä, mutta nyt tuloksena oli viides sija ja karsiutuminen jatkopeleistä. Pakko kuitenkin myöntää, että tuskinpa pojilta olisi enää löytynyt paukkuja iltapäivän välierään.

Pelistä palattiin taas bussilla ja pikaisen virkistäytymisen jälkeen käytiin lounaalla. Koska tie katkesi alkusarjaan iltapäivä oli kaikilla vapaata ja suurin osa joukkueesta valuikin kävelykaduille ja ostarille hengailemaan. Turnausruokaan saatiin vaihtelua illalla kun päivällinen syötiinkin hotellin pizzabuffassa. Samalla Viki summasi turnauksen pelilliset saavutukset ja joukkuejohto palkitsi otteluissa annettujen tähtien perusteella turnauksen tähtipelaajat. Kultaiset kengät menivät Jussille, Rasselle ja Tumpille. Illan edetessä kisakylä alkoi sykkiä turnauksen päätöstunnelmaa. Keskusaukiolla alkoivat hurjat jamit kahdeksan aikoihin ja koska lauantai on koko joukkueella vapaapäivä annettiin pojille iltavapaata puoleen yöhön asti. Pelin henki oli se, että kukaan ei jää hotelliin notkumaan ja aika kiitettävästi pojat pörräsivätkin päätösbileissä. Joukkueen Facebook sivuilta voi käydä katsomassa kuvia ja tunnelmia.
LTU ja NAŠK Našice
Leidit lauteilla

GM repeää


Joukkueen tähtipelaajat turnauksessa

Uutiset joukkueittain