Day 4

23.7.2016

Day 4

Neljäntenä pelipäivänä punnerrettiin ylös heti aamusoiton jälkeen kello 6.15. Siitä suoraan aamupalalle ja joukkue oli kasassa hotellin edessä seiskalta. Aamulenkki hoitui parin kilsan kävelynä kentälle, joskin joukkueen huolto sai taas isoa apua Iirolta ja Grande Puntolta. Päivän ohjelmassa oli vain yksi matsi. Turnauksen viides ottelu pelattiin MÜFÜn tekarilla Intialaista Fountain Head Schoolia vastaan. Kenttä tiedettiin jo etukäteen Litsan kentän veroiseksi betoniksi, joten jonkinlaista kotikenttäetuakin varovasti uumoiltiin.

Tänäänkin joukkue oli pakkovoiton edessä. Intialaisilla oli voittotili vielä avaamatta ja maaliero kovasti pakkasella kun taas meillä edelleen saumat jatkopeleihin. Ottelu alkoi LTUn hallinnalla ja painetta pystyttiin pitämään vastustajan puolella. Avausmaali nähtiin jo alkuvaiheessa kun Rasse ohjasi Jonin kulman maalin edestä sisään. Sen jälkeen ennakkoon helposta pelistä alkoi tulla vaikeaa. Hallinta oli näennäisesti meillä, mutta pelaajat tekivät helppoja virheitä, tuhrivat maalipaikkoja ja alkoivat sättiä toisiaan ja kun vastustaja oli koko ajan iholla tauolle mentiin niukassa 1-0 johdossa. Toista puoliaikaa tahkottiin pitkään samassa tilanteessa kunnes Lassi yllätti Intialaisten veskarin hyvällä kudilla. Toinen maali vapautti joukkueen ja tilanteet vyöryivät jatkuvasti vastustajan maalille. Ottelun lopussa Aksu antoi pari hienoa kulmaa ja ensin peliin pirteästi vaihdosta tullut Eemeli tökkäsi pallon maaliin ja heti perään saman teki Rasse. Ottelu päättyi 4-0 LTUlle. Ottelun tähdet Rasselle, Antonille ja Sakkelle ja vastustajan viiri Rasselle. Tällä kerralla tuomaristo onnistui hyvin ja aikainen peliaikakin mahdollisti kutakuinkin järkevän pelikelin.

Iltapäivän ohjelmassa oli vierailu Balatonin rannalle. Nopean suihkun jälkeen paineltiin lounaalle ja sieltä suoraan bussille. Kuski osoitti kieroutunutta Unkarilaista huumorintajua vetämällä kaikki kattoluukut kiinni ja hokemalla ”sauna, sauna”. Autossa oli varmaan 60 astetta lämmintä ja ajatus oli varmaan hoitaa viilennys bussin omalla ilmastoinnilla ja onnistuihan se, mutta taidettiin olla perillä Balatonilla ennen kuin lämpötila alkoi olla siedettävä. Seuraavat neljä tuntia vietettiin Unkarin kesäturistirysässä tuhansien muiden auringonpalvojien kanssa. Järvi ja sen vesi osoittautuivat maineensa mukaisiksi ja kaikki muu iski vasten kasvoja kuin etelän lomarannoilla. Rantakrääsäkauppoja, pikaruokapaikkoja ja kaljabaareja oli ryppäinä silmänkantamattomiin. Vieressä saattoi olla aivan oikea rantakyläkin, mutta harvapa siellä kävi uimisen, polkuveneilyn, neppailun jne. lomassa. ”Kotiin” oli yhtä kuuma matka ja kun päivällisen ranut ja kanasalaatit oli kiskaistu alkoi lyhyt ”iltavapaa” hotellilla ja keskustan kisakylässä. Kovin pitkään ei meidän joukkue bilettänyt, sillä huomenna on edessä taas aikainen aamupeli vieläpä hieman kauempana olevalla kentällä. Kuuden aamu tarkoittaa sitä, että hiljaisuus alkoi kello 22. Nettitoimitus siis vaikenee taas hetkeksi Kaposvárista.

Valmistautumista aamun matsiin